Menu
Your Cart

Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII

Aceste Termene si Conditii sunt valabile exclusiv pentru achizitionarea Bunurilor IOT READY SRL, denumite in cele ce urmeaza “Bunurile/Produsele” si afisate pe Site-ul www.miculerou.ro si comercializate online.

A. DEFINIȚII

Vanzatorul – IOT Ready SRL, cu sediul in Romania, Ilfov, Str. Marin Preda 31G, mansarda, cam 1, Cod fiscal RO46210426, Reg. Com : J23/3450/2022, cont deschis la Banca Transilvania, IBAN: RO10BTRLRONCRT0CH0658101.
Utilizator – orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica, legal constituita, inregistrata pe Site, direct, sau prin reprezentantii sai legali, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.
Cumparator/Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta de majorat implinita sau persoana juridica sau orice entitate juridica, legal constituita, care isi face un Cont in Site, care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator (electronic, telefonic etc.) in baza crearii unui Cont si/sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si acesta si care, acceptand Termenii si Conditiile, efectueaza o Comanda valida pe Site (initiaza, completeaza si finalizeaza o Comanda). Inainte de a fi Cumparator/Client, orice persoana fizica, persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site, devine mai intai Utilizator.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Utilizatorului/ Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi, garantii Bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate. Se recomanda utilizarea unei parole cat mai complexa.
Cos/Cosul meu – sectiune din Cont care permite Utilizatorului/Cumparatorului/ sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Bunurile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Utilizatorul/Cumparatorul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.
Site – magazinul online gazduit la adresa web www.miculerou.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.
Bunuri – orice Produs listat pe Site, inclusiv Produsele mentionate in Comanda, ale caror caracteristici au fost agreate de Cumparator, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat, inclusiv documentele aferente mentionate in prezentul Document.
Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, conform OUG nr. 34/2014, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Document – prezentele Termene si Condiții.
Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun de catre Vanzatorul, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
Newsletter – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra Bunurilor, si/sau Promotiilor desfasurate de catre Vanzator intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
Link – legatura intre documente/module/pagini apartinand Site-ului (link-uri interne) sau intre Site si alte site-uri relevante exterioare acestuia (link-uri externe).

B. ACCEPTAREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR

     Acești termeni și Condiții constituie acordul legal dintre dumneavoastră și IOT Ready SRL. Vă rugăm să citiți acești Termeni și Condiții pentru utilizarea în orice mod a conținutului site-ului web www.miculerou.ro. Accesarea Site-ului și creearea unui cont pe acesta, înseamnă acceptarea în totalitate a acestor Termeni și Condiții. Prin acceptarea acestor Termeni și Condiții sunteți de acord că: dacă sunteți o persoană fizică, aveti consimțământ si vârsta de 18 ani, acționați în nume propriu și că nu reprezentați nicio altă persoană, iar dacă sunteți reprezentantul unei persoane juridice, acționați în limitele împuternicirii și că veți furniza informații corecte,

C. OFERTA ȘI ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor din Comanda, in sensul scaderii numarului acestora. Intr-o astfel de situatie, Vanzatorul va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna proportional o parte din suma achitata. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul email-ului (postei electronice) si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.
Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

D. VÂNZAREA BUNURILOR

Folosirea Continutului, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea acestuia, implica aderarea si acceptarea Utilizatorului/Clientului la prezentele Termeni si Conditii Online.
Utilizatorul/Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment, cu exceptiile precizate expres in prezentul Document. In cazul in care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document, trebuie sa o faca in scris, in mod clar, expres si neechivoc, prin transmiterea unui email in acest sens Vanzatorului, la adresa de e-mail: contact@miculerou.ro. Odata cu revocarea acceptului pentru Termeni si Conditii, Utilizatorul/Clientul accepta ca renunta la: accesul la Bunurile oferite de Vanzator prin intermediul Site-ului, primirea newsletter-elor si/sau comunicarilor din partea Vanzatorului de orice natura (electronice, etc.)
Cu titlu de exceptie, Cumparatorul/Clientul nu poate sa isi revoce acordul exprimat in favoarea respectarii Termenilor si Conditiilor Online pe perioada derularii unui Contract, pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Vanzator pentru Produsele livrate in baza Comenzii onorate de Vanzator Accesul în vederea efectuarii unei Comenzii îi este permis oricărui Utilizator/Cumparator. Pentru motive justificate Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/ Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/ Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa Vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
In cazul platilor online sau prin virament, Vanzatorul nu este/nu poate fi facuta responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala Leul (RON), comisioane interbancare, comisioane BNR, etc. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.
In imaginile de prezentare a Bunurilor Vanzatorul isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse/accesorii etc., decat cele comercializate pe Site si care sunt utilizate pentru a crea o grafica ambientala placuta, prezenta lor in acele imagini fiind doar cu caracter exemplificativ. Respectivele produse sau accesorii pot sa nu fie incluse in componenta si/sau costurile Bunurilor respective si implicit nu vor fi livrate impreuna cu acestea. Informatiile, respectiv imaginile/pozele Bunurilor de pe Site au caracter informativ, iar Bunurile livrate pot diferi de imaginile lor prezente pe Site din punct de vedere al culorii sau nuantei.
Promotiile/ofertele prezentate pe Site sunt valabile in limita stocului disponibil. Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, de regula mentionate. In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.
Prezenta Bunurilor pe Site NU garanteaza existenta lor in STOC. Verificarea stocului se poate face numai prin procesarea Comenzii. În cazul în care Bunul nu se va mai regăsi în stoc, Vanzatorul își rezervă dreptul să anuleze în mod unilateral comanda și să restituie banii Cumpărătorului.
Pentru o buna informare a sa, Cumparatorul va monitoriza permanent Termenii si Conditiile, care pot fi actualizate, modificate si completate oricand de Vanzator. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si Conditiile valabile la momentul aparitiei neintelegerii intre Parti si notificarii acesteia in scris de catre Cumparator catre Vanzator.
Prin folosirea Site-ului, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Vanzatorului sau oricarui tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

E. DREPTURILE ASUPRA CONTINUTULUI SITE-ULUI

Conținutul, astfel cum este definit în prezentul Document incluzând, dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorul, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului/ nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Vanzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Vanzatorul. Orice Continut la care Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzatorl si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel Continut. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau prin acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

F. COMENZI ȘI PLATI

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in Cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda prin efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate expres pe Site. Odata adaugat in Cos, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in Cos, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.
Pentru a duce la bun sfarsit o comanda, Cumparatorul trebuie sa completeze toate campurile din formularul de pe site .
Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul garanteaza ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului, in termen de 48 de ore pentru confirmarea comenzii Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei Parti fata de cealalta sau fara ca vreo Parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a Tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Vanzatorul, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt nereale, incomplete si/sau incorecte;

In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care Vanzatorul a luat cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
Preturile Bunurilor afisate in cadrul Site-ului www.miculerou.ro sunt in lei (RON) si includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Facturarea Bunurilor achizitionate se face folosind informatiile furnizate de Cumparator in formularul destinat in acest sens, care se gaseste pe Site. Vanzatorul nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Cumparator pentru factura. Pretul, modalitatea de plata, termenul de plata, termenul de livrare sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri vandute de Vanzator, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, si in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau ori prin transmitere la momentul predarii produsului.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul si de a le comunica prin e-mail Vanzatorului si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
In cazul optarii de catre Client pentru efectuarea platii pretului prin sistemul de plata online sau prin virament bancar cu Ordin de Plata, in vederea achizitionarii oricarui Bun, Vanzatorul nu va livra Bunul achizitionat/comandat de pe Site, pana cand Pretul Bunului nu intra contul Vanzatorului. In situatia in care Pretul Bunului nu intra in Contul Vanzatorului in termen de 15 zile calendaristice de la data efectuarii Comenzii, Comanda va fi anulata si se considera a nu fi existat, Vanzatorul fiind exonerat de orice raspundere, de orice natura fata de Client.

G. TRANSPORTUL ȘI LIVRAREA BUNURILOR

La livrarea bunurilor, Bunul sau Bunurilor vor putea fi însoțite de următoarele documente, în măsura în care IOT Ready SRL le deține, precum și orice alt act solicitat de legislația în vigoare la momentul livrării.
Vânzătorul se obligă să livreze direct, sau prin intermediul unei firme de curierat Bunul comandat și achiziționat, în cel mai scurt timp posibil sau în termen de cel mult 30 de zile de la data efectuării Comenzii.
Termenele de livrare sunt asumate de Vanzator, cu excepţia perioadelor legale de sărbători (ex.: de Paşti, de Craciun, etc.), a promotiilor de Black Friday sau a altor campanii, când procesarea şi livrarea unei Comenzi poate dura mai mult. Vanzatorul își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale Bunurilor achizitionate online dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator, precum cauzele de forta majora.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor care insotesc Bunul. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor numai pe teritoriul Romaniei. Daca trebuie livrate Bunuri la termene de livrare diferite, toate Bunurile vor fi colectate si livrate o singura data, la termenul cel mai lung prevazut in oricare dintre Comenzile aceluiasi Cumparator.
În vederea finalizarii procesului de livrare, dupa verificarea vizuala a Bunului, Cumparatorul va semna documentul de livrare care i se va pune la dispozitie de reprezentantul Vanzatorului/angajatul firmei de curierat care face livrarea.
Va recomandăm să verificați integritatea ambalajelor Bunului la livrare, împreună cu un reprezentant al Vanzatorului sau al firmei de curierat, înainte de a semna documentul care atesta livrarea.
In momentul receptiei produselor de la Curier sau de la reprezentanții vânzătorului, trebuie sa mentionati pe documentele de transport daca: cutiile produselor sunt lovite, murdare, rupte sau incomplete in vederea eficientizarii procesului de inlocuire a Bunului/subansamblului acelui Bun, daca este cazul.
Livrarea presupune transportul Bunului la adresa solicitata si predarea acestuia in fata usii casei sau blocului in care este situat apartamentul. In cazul in care reprezentantii Vanzatorului, firmei de curierat considera ca este posibil ca livrarea in locul indicat de Client este de natura sa deterioreze Bunul, il vor informa in acest sens pe Client si vor inregistra aspectele semnalate in documentul de livrare. Clientul are dreptul de a accepta livrarea cu ignorarea aspectelor semnalate, insa in aceasta situatie, Vanzatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la eventualele deteriorari ale Bunului.

H. GARANȚIILE BUNURILOR

Bunurile comercializate de catre Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale Vanzatorului. Bunurile achizitionate prin intermediul Site-ului vor fi insotite de certificate de garantie, la livrare. La solicitarea Clientului certificatele de garantie pot fi transmise si pe email.
Garanția acordată Bunurilor este pentru o utilizare obișnuită, în condiții normale. Termenul de garanţie legală este de 24 luni pentru persoanele fizice si 6 luni pentru persoane juridice.
Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri,componente/piese arse sau plesnite etc., montarea incorecta, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul produselor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor.

I. DREPTUL DE RETRAGERE

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un produs, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele mentionate expres in prezentul Document. Astfel, perioada de returnare a unui Bun, expiră în termen de 14 zile de la: (i) ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bunului achizitionat online; (ii) ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun din ultimul lot sau a ultimei piese dintr-un Bun – în cazul livrării unui Bun care constă din mai multe loturi sau piese.
În cazul exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul va returna Bunurile fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din Contract. Termenul este respectat daca Bunurile sunt returnate de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Bunurile trebuie sa fie returnate in conditii de siguranta.
In situatia exercitarii dreptului de retragere, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea Bunului returnat cu un alt Bun disponibil pentru vanzare, situatia in care i se va rambursa doar diferenta dintre valoarea Bunului returnat, in conditiile prezentelor si pretul noului Bun, sau, dupa caz, Cumparatorul va achita diferenta de pret, daca valoarea Bunului disponibil ales la schimb este mai mare.
In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, in termenul legal mai sus specificat, acesta va completa formularul tip disponibil online, daca acesta este implementat pe site, sau va solicita neechivoc in scris acest lucru, prin e-mail.
Este recomandata completarea acestui formular (daca acesta este implementat pe site) de catre Cumparator la momentul in care a ambalat si pregatit Bunurile achizitionate pe care doreste sa le returneze, conform dispozitiilor de mai jos.
Bunurile se returneaza, in masura posibilului, in ambalajul original, insotite de factura si/sau bonul fiscal de achizitie, precum si documentele aferente (fise tehnice, manuale de utilizare, documentatie tehnica, certificate de garantie si/sau conformitate). Bunul se va preda pentru retur de catre Cumparator in baza unui document de predare-primire.
Regula in ceea ce priveste Costurile de retur este aceea ca acestea sunt in sarcina Cumparatorului/Clientului, care ia act de aceasta prevedere prin aderarea la prezentelor Termeni si Conditii.
In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din Contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit Bunul respectiv.
In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.
In situatia in care returul are loc ca urmare a existentei unor neconformitati la Bunurile livrate din motive imputabile Vanzatorului (exemplu: a fost livrat un alt Bun decat cel comandat, sau Bunul comandat este distrus/afectat etc.), costul returului este suportat de Vanzator.
Din ratiuni logistice si de organizare interna a Vanzatorului, returul se va face pe cat posibil cu etichetele inițiale intacte și returnand toate documentele cu care a fost livrat produsul. Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (accesorii sau parti ale Bunului lipsesc, Bunul este deteriorat total ori partial, etc.), ne rezervam dreptul de a retine din pretul achitat contravaloarea costurilor necesare pentru readucerea Bunului de catre producator in starea initiala, sau de a refuza restituirea pretului. In aceasta situatie Cumparatorul poate opta sa reintre in posesia Bunului returnat Vanzatorului, transportul fiind suportat de catre Cumparator, comunicand in acest sens optiunea sa Vanzatorului.

J. DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE

Cumparatorul este responsabil pentru diminuarea valorii Bunurilor, care rezultă din manipulări sau alt gen de actiuni contrare recomandarilor privind utilizarea si intretinerea mentionate in certificatele de garantie si fisele tehnice (care au dus la devalorizarea Bunurilor), altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării normale a Bunurilor.
In cazul in care Cumparatorul își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat Bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a acestora, Cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.
Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului si dupa caz, valoarea transportului retur. Contravaloarea taxei de diminuare si – dupa caz a valorii transportului retur – vor fi comunicate catre Cumparatorului dupa efectuarea receptiei calitative si cantitative a Bunurilor returnate. In situatia in care Cumparatorul nu accepta aceasta diminuare, Vanzatorul poate trimite inapoi produsul catre Cumparator cu conditia ca acesta sa plateasca taxele de transport.

K. CONFIDENȚIALITATE

Vanzatorul va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentele Termeni și condiții.
Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui Site, oferiti si permiteti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. Vanzatorul nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

L. RĂSPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si nici pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, fiind responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Clientul Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile afisate pe Site in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele si Conditiile afisate pe Site pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili tuturor Utilizatorilor/Clientilor / Cumparatorilor de la momentul afisarii pe Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Termenilor și condițiilor, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestora.
Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi/link-uri din Continut, indiferent de natura acestor legaturi/link-uri. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora. Vanzatorul este exonerat de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al Continutului transmis catre Client, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), prin intermediul site-urilor, e-mail-ului sau al unui angajat al Vanzatorul, atunci cand aceasta utilizare a Continutului poate produce pagube de orice natura Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
Vanzatorul nu garanteaza Utilizatorului/Clientului acces pe Site sau la Bunuri, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe Site (a inregistrarii pe Site a unui Cont al Utilizatorului/Clientului).
Vanzatorul nu raspunde pentru daunele de orice fel si de orice natura create din distrugerea Bunurilor cumpărate și/sau daunele directe sau indirecte create altor bunuri sau persoanelor de către Bunurile cumpărate, pentru care Clientul/Cumparatorul a asigurat montajul, prin mijloace proprii ori subcontractate, cu incalcarea instructiunilor de montaj si/sau a prevederilor certificatului de garantie aferente fiecarui Bun in parte, ori a celor referitoare la sanatatea si siguranta in munca.

M. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL COOKIES

Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentele Termeni și condiții. Va rugam sa parcurgeti Politica de Cookies, regăsită pe Site-ul www.miculerou.ro.

N. FORȚA MAJORA

Nici una din Parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului Partilor si care nu poate fi evitat.
Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

O. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

Prezentul Document este supus legii romane. In cazul existentei unor neintelegeri intre Vanzator si Utilizator/Cumparator/Client se vor aplica prevederile prezentulelor Termeni si Conditii. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea pe cale amiabila a acestor litigii nu va fi posibila intr-un termen de maximum 15 de zile de la debutul lor, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea etc. Site-ului si/sau al oricarui Continut trimis de catre Vanzatorul Utilizatorului/Clientului/ prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic etc.), Utilizatorul/Clientul/ se declara de acord cu si accepta prevederile acestor “Termeni si Conditii”. Daca oricare dintre dispozitiile de mai sus va fi gasita nula, nevalida, nefunctionala, sau nelegala, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi ale prezentelor termeni și condiții.


POLITICA PRIVING GARANȚIA PRODUSELOR VANDUTE DE IOT READY SRL

 1. Garanția Comercială reprezintă certitudinea calității unui produs și se aplică oricărui produs de folosință îndeplungată expus pe site-ul www.miculerou.ro
 2. Prezentul certificat de garanție respectă drepturile conferite prin lege consumatorului.
 3. Consumatorii, în cadrul termenului de garanție, vor avea dreptul:
  i. Să solicite inlocuirea produsului, fără plată, într-o perioadă de timp rezonabilă ce nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care a fost adusă la cunoștință lipsa conformităţii, sau a predat produsul spre remediere, cu excepţia situaţiei când această măsură este imposibilă.
  ii. Prezenta garanţie se aplică numai consumatorilor PERSOANE FIZICE care cumpără, dobândesc, utilizează sau consumă produse în afara activităţii lor profesionale sau comerciale, industriale sau de producţie.
 4. Conform prevederilor legale și a mențiunilor din prezentul certificat, raspunderea vanzatorului este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani calculat de la data livrarii. Durata medie de utilizare a produselor noastre este de 2 ani, de la vânzare, cu condiţia respectării instrucţiunilor de utilizare.
 5. In cazul persoanelor juridice garantia este de 6 luni.
 6. În cazul în care Consumatorul constată, în cadrul termenului de garanţie, un defect de fabricaţie, cu excepţia uzurii normale, a defectelor existente la data achiziționarii pentru care s-a acordat preț special sau a materialelor considerate consumabile, va contacta Vanzatorul pentru a depune o solicitare de reparare sau înlocuire, împreună cu dovada reclamației, dovada achitării prețului și certificatul de garanţie.
 7. Spargerea produselor sau componentelor din sticla sau zgarierea produselor dupa receptie sunt riscuri asumate de catre Cumparator.
 8. IOT Ready SRL va repara produsul sau il va înlocui (daca exista un produs identic in stoc) in cazul in care defectul nu se poate remedia.
 9. Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, de maxim 15 zile, din momentul când IOT Ready SRL a luat cunoştinţă de deficienţele respective sau Clientul a predat produsele spre remediere. Nu este considerată depășire a acestui termen situația în care Clientul refuză să predea produsul Vânzătorului și Vânzătorul nu poate dispune repararea/înlocuirea produsului.
 10. Garanţia se referă la părțile/componentele de folosinţă îndelungată şi nu se extinde asupra părţilor casabile care pot suferi deteriorări din cauza utilizării necorespunzătoare. Garanţia se aplică părţilor componente ale produsului reparat sau materialelor înlocuite în timpul perioadei de garanţie rămase, începând de la data achiziţiei produsului iniţial. Componenta înlocuită nu prelungeşte garanţia produsului.
 11. Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră (nu afecteaza functionalitatea produsului). Garanţia nu se aplică în cazul revânzării produselor sau utilizării acestora în scop profesional.
 12. Nu se acordă garanţie în următoarele cazuri:
  i. Cumpărătorul nu prezintă, la reclamaţie, certficatul de garantie, factura şi dovada achitării produsului (factura/chitanta/bon fiscal, etc).
  ii. Clientul nu prezinta la reclamatie eticheta de identificare a produsului
  iii. Defecţiunile sunt din cauza intemperiilor, unor calamităţi, contaminării cu lichide, substanţe chimice sau cu efect distructiv
  iv. Defectul reclamat este din vina cumpărătorului – prin actiunile sau inactiunile sale fie nu respecta instructiunile prezente, fie foloseste necorespunzator produsul, inclusiv prin depozitare inadecvata, cauzand deteriorari.
  v. Garanția nu acoperă uzura normală a produsului, sau defectele cauzate prin orice acțiune chimică sau mecanica.
  vi. In caz de furt, folosirea produsului în regim industrial, în scop profesional, în locuri publice sau caz de revânzare;
  vii. Atenţie: Produsele cu preţ de outlet, având un discount la preţ datorită unor mici defecţiuni sau neconformităţi nu beneficiază în NICI UN FEL DE GARANȚIE, pentru acele defecte, Consumatorii luând cunoştinţă prin prezentarea lor cu preţ de outlet de unele neconformităţi. Singura garanție se acordă pentru vicii ascunse care fac imposibilă folosirea produsului pentru scopul său si este de 1 an de la data livrararii.