Te-ai gandit ce simte el?

Stau si ma intreb ce se intampla cu noi in aceste zile. Unde ne-am pierdut oare? Unde ne-am pierdut luciditatea? Nu am inca un raspuns la aceste intrebari, insa am sa-l mai caut.

Va invit si pe voi sa faceti asta – sa va puneti intrebari si sa cautati raspunsuri. Va invit sa stati 5-10 minute si sa va ganditi la toata aceasta perioada si la cum va simtiti voi. Sa va ganditi la ce simte copilul din voi cand va aude spunand tot felul de lucruri negative despre orice. Apoi spuneti-i acelui copil interior ceva pozitiv. Ii poti spune, de exemplu: “stiu ca este o perioada dificila insa sunt alaturi de tine. Masca/dezinfectantul sau orice altceva sunt doar niste accesorii de care o sa scapam candva. Sufletul tau este acelasi indiferent de ce se intampla”.

Dupa ce v-ati gandit la acele lucruri si dupa ce ati comunicat cu copilul interior, incercati sa faceti acelasi lucru si cu copilul vostru real. Incercati sa ii spuneti cat de minunat este, ce superputeri are si cat de important este sa se gandeasca la lucruri frumoase. Incercati sa ii spuneti ca este o perioada mai altfel insa impreuna o sa o depasiti. Nu va mai spun sa ii povesteti despre acest virus pentru ca sunt sigura ca deja ati facut-o.

Nu zic cum e mai bine sau cum nu e bine. Spun doar ca sunt trista cand ma uit pe retelele de socializare si vad cum parintii isi implica activ copiii intr-un scandal doar de ei stiut.

Este alegerea voastra, dragi parinti, cum purtati acest “razboi” insa cred ca este important sa o faceti fara ca el, copilul, sa simta o prea mare presiune.

Aveti foarte mare grija ce cititi/distribuiti pe retelele de socializare. Foarte multe stiri false se plimba de colo colo. Eu am gasit intamplator o astfel de stire falsa. Va las mai jos detaliile. Va mai rog sa nu credeti tot ce se posteaza si sa digerati putin informatiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *