Haideti sa facem diferenta…

Acum mai bine de 12 ani a avut loc un accident pe Bulevardul Kiseleff ……..o studenta a fost accidentata mortal pe trecerea de pietoni. Stiu, o sa spuneti ca nu este o noutate insa ce mi-a ramas in minte dupa atata timp a fost imaginea in care politistii si cetatenii asistau…..atat spun…asistau…..fara macar sa arate putina empatie fata de persoana care zacea lovita de masina.

In incercarea de a parea draguta pot spune ca poate cetatenii aveau un blocaj emotional si nu se puteau apropia de victima. Dar politistii? Ma scuzati, aveau ceva important de facut…..dirijau circulatia. Pentru ca da, asta era important. Erau 3-4 politisti fiecare cu treaba lui.

Ce vreau sa intreb este: ce fac politistii in cazul unui accident? De multe ori ei ajung primii la locul respectiv. Ei au ordin sa dirijeze circulatia sau sa intervina si sa acorde primul ajutor? Dar constiinta ce le spune sa faca?

Primul ajutor face de multe ori diferenta dintre viata si moarte. Daca nu ai abilitatile necesare, poti macar sa mergi si sa vorbesti cu victima sau macar tine-o de mana pana ajunge ambulanta.

Daca vrei sa faci mai mult de atat, mergi la un curs de prim ajutor. O sa iti dai seama ca nu este atat de dificil sa ajuti pe cineva. Important este sa iti doresti sa faci asta si sa nu treci nepasator pe langa cineva care are nevoie de tine….indiferent de clasa sociala.

Acum va invit sa vedeti filmarea situatiei din 2008. Sa vedeti cat de usor este sa filmezi sau sa dirijezi circulatia si mai ales sa vedeti cat de usor este sa ignori o persoana care este ranita.

Acum vizionati si unul din multe filmulete cu politisti din alte tari care nu doar ca stiu insa si acorda primul ajutor.

Inca mai sper ca intr-o zi toti politistii din Romania vor avea cunostiintele necesare sa acorde primul ajutor….si mai sper ca le vor pune in practica.

Pana atunci insa….ma bazez pe voi sa faceti diferenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *