Activitati in vreme de izolare sociala – episodul 7

Astazi se implineste exact o luna de izolare sociala. In aceasta perioada am iest de 4 ori din casa. Nu stiu sa spun daca devine din ce in ce mai greu sau mai usor insa pot spune doar ca este un “rau” necesar. Pentru copii este dificila aceasta perioada deoarece vor sa iasa la joaca, sa mearga la film, sa mearga sa manance o prajitura si nu o pot face. Maya a inteles de ce este necesar sa stam in casa, insa si ea are momente cand spune “mami, cand se termina virusul ca sa iesim afara?”. Dar mereu privim partea pozitiva a lucrurilor. Am facut atatea activitati impreuna si asta ne-a adus mult mai aproape unii de ceilalti.

Ieri am avut parte de o activitate care ne-a adus pe toti impreuna. Si cand spun toti ma refer inclusiv la bunici, la matusa si la unchi. Toata lumea a vazut spectacolul interpretat de catre Maya. Este vorba de un spectacol de umbre. Ieri asta am facut, am construit un teatru de umbre. Nu este foarte greu si puteti sa va descurcati cu ce aveti in casa. Rezultatul insa este minunat. Copilul are ocazia sa puna in scena tot ce ii trece prin minte.

Am observat ca exista pe internet varinte de cumparat teatru de umbre. Dar unde mai este satisfactia lucrului facut impreuna cu copilul? Tocmai de aceea noi ne-am apucat de cautat idei despre cum sa-l facem. Am gasit un articol super util pe site-ul celui mai cunoscut (daca nu chiar singurul) radio pentru copii – Itsy Bitsy
Am avut nevoie de:
– o cutie de carton
– coli de hartie cartonata
– creioane si markere
– lipici
– hartie de copt
– paie
– lanterna/lanterna de la telefon

Pentru ca eu nu ma pricep absolut deloc la desen, am caut pe Pinterest cum se deseneaza diverse animale/personaje. Am desenat pe hartia cartonata un castel, un dragon, un print, o printesa, o broasca testoasa, un palmier si o zana. Apoi le-am decupat cu foarte mare grija incat sa se vada cat mai multe detalii. Apoi am lipit fiecare personaj pe cate un pai. Scena am facut-o din cutia de carton pe care am decupat-o incat sa ramana libera in partea din fata si in spate. In fata am facut chiar si un model ca sa arate asa ca o scena. Apoi am lipit foaia de copt partea cu modelul scenei. Pentru lumina am folosit un telefon mobil cu lanterna aprinsa, pozitionat pe un trepied in spatele scenei. Asa cum probabil v-ati dat seama, trebuie sa fie intuneric in camera.

A urmat apoi piesa. Prima data a testat sa vada cum sa pozitioneze personajele inca sa se vada bine si a observat cand se vad mai mari si cand se vad mai mici. Am sunat pe toata lumea cu apel video ca sa asculte povestea. Totul s-a incheiat cu aplauze, zambete si imbratisari. Atat de mult ii place acest teatru incat de dimineata a mai facut o piesa.

Acum vrea si teatru de papusi. Mi-a spus foarte clar ca vrea sa-l facem noi, nu sa-l cumparam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *